Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier alle mogelijke (algemene) informatie aangaande onze gemeente!

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Rommelmarkt 2018

E-mail Afdrukken

Rommelmarkt Hervormde Gemeente HeterenWe kunnen met elkaar terugkijken op een geweldig mooi rommelfestijn! En dat doen we dan bij dezen ook; een verslagje.

Zoals ieder jaar is er van tevoren weer veel werk verzet door veel mensen. Het ophalen van de spullen verliep ; voor het eerst in jaren was voor 21:30u alles binnen. Vervolgens moest alles gesorteerd worden, dat was een hele klus.

En zo brak de zaterdag aan. De dag begon met regen, en het leek er op dat het niet echt droog zou worden. Maar op het moment de meeste hulptroepen  aankwamen, werd redelijk het droog en konden we gelukkig alle spullen redelijk droog op de kraam krijgen. Daarna werd het rap beter en zelfs zonnig!

Ondertussen stond er al een enorme groep startklaar voor het hek. Om 11:00u gingen de hekken open en begon de stormloop. Met verbazing konden we weer de eerste sprinters aanschouwen en binnen 5 minuten stond het hele plein vol! En de eerste uren bleef het flink druk. Rond 13:00u kwamen de donkere wolken en sloeg het weer om, maar de stemming niet! Nadat de hoosbui voorbij was, kwamen er weer mensen de markt op, maar de drukte was voorbij.

Rommelmarkt Hervormde Gemeente Heteren

Na afloop is het elke keer weer spannend wat we met elkaar opgehaald hebben. En dat is dit jaar een recordopbrengst! Als commissie willen we iedereen bedanken voor de bijdrage in welke zin dan ook! En die iedereen, dat zijn er heel veel; in totaal zijn er bij de rommelmarkt – van flyeren tot storten – zo’n 120 gemeenteleden betrokken. Dat is ruim tweederde van wat op een gemiddelde zondagochtend in de kerk zit!

Op de ‘miniatuur-Peperbus’ – gemaakt voor het decor van het programma Zomer in Gelderland van afgelopen 14 augustus – hing een spandoek, met daarop de prijsvraag hoeveel ‘stenen’ dit decorstuk heeft. Dat bleek behoorlijk lastig te schatten ;-). Het goede aantal was: 1129. De meeste mensen zaten er ver boven of flink onder. De winnaar zat er met 277 stenen verschil het dichtste bij! De taart wordt persoonlijk aan hen afgegeven.

Foto's zien? Klik hier!