Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier over actuele gebeurtenissen, de achtergrond van onze kerk en haar geschiedenis.

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Peter in Haïti II

E-mail Afdrukken

Peter in HaïtiPeter is alweer een dikke maand in Haïti. De onrust en onlust maakte het aanvankelijk lastig voor de rest van het team om Passe Catabois te bereiken. Maar de gang zit er sindsdien flink in. Lees hier een update uit Haïti!

Peter en het werkteam maken het heel goed. Hij schrijft:
“Alle zonnepanelen zijn bevestigd in ijzeren frames tegen diefstal en staan goed vastgeschroefd en gelast op het dak van het ziekenhuis. De kabels zijn aangesloten en nu moet het systeem nog aangesloten worden op de accu’s. Peter heeft met Jean Gerard, een handige Haitiaan die hij nog kende van vroeger, enkele defecte  generators gebruiksklaar gemaakt om als backup te fungeren als er niet genoeg zon is. Vooral als het oogartsenteam uit Nederland komt wordt er veel stroom gebruikt en lange dagen gewerkt.

Twee anderen van het team hebben de keuken in het gastenverblijf helemaal vervangen en of gerepareerd, inclusief water aan en afvoer. En de schilder van de groep heeft al weer bijna twee containers klaar.

Ik bezoek elke zondag een andere kerk, waar ik mensen ontmoet die ik nog ken van vroeger. Na het werk aan het einde van de middag komen vaak mensen bij mij op bezoek. Ik hoor dan hoe moeilijk zij het hebben. Afgelopen jaar is erg droog geweest, geen of nauwelijks oogst. De maismalerij heeft weinig te doen. Geen inkomen dus mensen gaan uit nood bomen kappen om houtskool te maken om dat te kunnen verkopen in de stad. Veel kleinvee is doodgegaan omdat er te weinig gras was. Geen geld om de kinderen naar school te laten gaan. Jongeren geen geld om te trouwen. Mensen die enorme schulden maken voor begrafeniskosten als er een familielid overlijdt. Ik hoor ook al een paar dagen het tromgeroffel van voodoo-bijeenkomsten waar nog steeds veel mensen hulp bij zoeken.

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Dat kun je niet zien aan de gezichten van de mensen. Ze zijn levenslustig en zitten niet snel bij de pakken neer als er tegenslagen zijn. En daar bewonder ik hen om. Velen stellen hun vertrouwen op de Here God en de Here Jezus en ik zie veel kleine kerkjes (waar door de week school gegeven wordt) die er vroeger niet waren. In mijn gastenverblijf hoor ik dan de bel gaan als de diensten in de nabije omgeving weer beginnen.”

 


Geïnstalleerde zonnepanelen

 


De populaire motortaxi waar met gemak 3 a 4 personen op vervoerd worden en waar Peter veel gebruik van maakt

 


Ds. en mevrouw Novembre in wiens kerk de eerder genoemde conferentie plaatsvond