Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier over actuele gebeurtenissen, de achtergrond van onze kerk en haar geschiedenis.

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Catechisatie

Catechisatie betekent eigenlijk: geloofsonderwijs. Dit wordt in onze gemeente -in georganiseerde vorm- m.n. aan de jeugd gegeven. Samen zoeken we naar antwoorden op vragen over God, het geloof in en het volgen van Hem, over het dagelijks leven als gelovige in de huidige maatschappij, etc. Dit doen we in mooie groepen jongeren en een dito catecheseteam.

De catechese is in seizoen 2022-2023 als volgt opgezet;
  • De kinderen, die in de groepen 7 en 8 van de basisschool zitten, volgen de basiscatechese onder leiding van Elly V, op woensdag van 19:00 - 20:00 uur. De gebruikte methode is 'OnTrack'.
  • De jongeren, die in de klassen 1 en 2 van de middelbare school zitten, volgen de mentorcatechese onder leiding van Jordy, op woensdag van 19:00 - 20:00 uur. De gebruikte methode is 'Follow Me'.
  • De jongeren, die in de klassen 3 en 4 van de middelbare school zitten, volgen de mentorcatechese onder leiding van ds. Piksen, op woensdag van 19:00 - 20:00 uur. De gebruikte methode is 'Follow Me'.
  • De jongeren van 16 jaar en ouder (klas 5 en hoger) volgen de catechese onder leiding van ds. Piksen,op woensdag van 20:15 - 21:15 uur. De gebruikte methode is 'Follow Me Next'.

We hopen elkaar telkens te ontmoeten in de Vluchtheuvel. We wensen elkaar een heel goed seizoen!


Opfriscatechese!

Zit u of jij niet meer op catechisatie? Zou je je toch wel eens opnieuw willen verdiepen in het christelijk geloof? Is het er nooit van gekomen om belijdenis te doen? In seizoen 2022-2023 hopen we een 'opfriscatechesetraject' te starten. Daarbij denken we na over waar we eigenlijk in geloven, hoe dat geloven in de praktijk dan gaat, wat gemeentezijn eigenlijk betekent, hoe we van ons geloof kunnen getuigen, etc.

Gemeenteleden van 18 jaar en ouder, die nog geen belijdenis hebben gedaan, worden persoonlijk op de hoogte gebracht van dit traject. Hebben we elkaar gemist, maar heeft u wel interesse? Eerst geen interesse, maar heb je je bedacht? Neem contact op met ds. Piksen!