Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier over actuele gebeurtenissen, de achtergrond van onze kerk en haar geschiedenis.

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Corona Courant

Corona Courant Hervormde Gemeente HeterenOnze gemeente bruist van de activiteiten. Normaliter dan. Want de corona-uitbraak trekt ook hier een zware wissel op. Deze pagina geeft een overzicht van de laatste berichten en kennisgevingen, en wordt aangevuld zodra er nieuws te melden is.

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 31-05 13:54

Dinsdag klinkt er weer muziekprogramma ‘op verzoek’ vanuit de Vloedschuur. Deze keer een combinatie van (veel) verzoekliederen uit verschillende bundels van liederen. Luister mee om 11:00u via Kerkomroep!

Bekijk hier het hele programma.

Digitale pinksterconferentie 'Samen kerk, samen sterk' | 29-05 14:41

Dit zou het weekend zijn van pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen. Met opnieuw veel lekker weer, veel kinderen van dezelfde Vader, veel lofprijzing, aanbidding en onderwijzing. Maar ook daar zet corona een streep door. Door de fysieke conferentie dan, want online gaat het 'gewoon' door!

Diverse organisaties, waaronder Opwekking, Missie Nederland, Evangelisch Werkverband, media zoals Groot Nieuws Radio, Family 7, de Evangelische Omroep, het Nederlands Dagblad en diverse kerkgenootschappen, waaronder de PKN en de VPE, delen een gezamenlijk verlangen. Zij willen graag juist in deze tijd door samen op te trekken, kerken en gelovigen bij elkaar te brengen om Pinksteren te vieren. En van daaruit, vervuld met de Heilige Geest, opnieuw onze plek in te nemen in de samenleving.

Nog maar een paar uur (19:00u), en dan start de eerste digitale Opwekkingsconferentie al! Bekijk hier de livestream. Bekijk hier het hele programma in één overzicht.

Rommelmarkt Hervormde Gemeente Heteren


Update omtrent de avonddiensten | 29-05 13:45

Helaas kunnen er ook in juni nog géén avonddiensten plaatsvinden. Ondertussen denken moderamen en kerkenraad verder na hoe de diensten-mét-kerkgangers vorm zouden kunnen krijgen. Alles vanzelfsprekend met inachtname van de maatregelen en richtlijnen van overheid en landelijke kerk. We hopen elkaar sowieso te blijven 'ontmoeten' in de online samenkomsten. Heel fijn dat we daar met zovelen trouw blijven komen!

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 24-05 18:45

In de week voor Pinksteren klinkt er opnieuw muziek vanuit de Vloedschuur! Er staan voor dinsdagochtend weer prachtige liederen op het programma, die gespeeld zullen worden door Margreet, Jaap en Ella. Luister mee om 11:00u via Kerkomroep.

Bekijk hier het hele programma.

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 18-05 13:43

Morgen weer een aflevering van het inmiddels bekende muziekprogramma vanuit de Vloedschuur! Er wordt een combinatie van verzoekliederen en een paar liederen die vooruitlopen op Hemelvaart en Pinksteren ten gehore gebracht. Luister mee om 11:00u via Kerkomroep. Naast Margreet en Jaap speelt Ella Kamper weer mee, op de dwarsfluit.

Bekijk hier het hele programma.

Terinzagelegging jaarrekening diaconie | 12-05 8:45

Om, gezien de huidige situatie, iedereen in de gelegenheid te stellen de (voorlopig vastgestelde) jaarrekening 2019 van de diaconie in te kunnen zien, heeft het College van Diakenen, in samenspraak met de kerkenraad, besloten dat de Vluchtheuvel op D.V. maandag 18 mei van 19:00 tot 20:00u open zal zijn en dat max. 1 persoon per keer de stukken kan inzien. Van harte welkom!

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 11-05 8:36

Morgen klinkt er weer een 'muziekverzoekprogramma' vanuit de Vloedschuur! Luister mee om 11:00u via Kerkomroep. Naast Margreet en Jaap zijn er 2 gasten; opnieuw Bart Stunnenberg op de fagot en daarnaast Frans Bik, trompettist van Heelsums Harmonie.

Bekijk hier het hele programma.

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 04-05 9:52

Morgen -bevrijdingsdag- klinkt er weer een nieuwe serie prachtige, bemoedigende liederen vanuit de Vloedschuur! Luister mee om 11:00u via Kerkomroep. Jaap speelt op het orgel, Margreet op de tenorsaxofoon, ds. Ella Kamper op de dwarsfluit en Bart Stunnenberg weer op de fagot!

Bekijk hier het hele programma.

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 27-04 11:50

Morgen klinkt er weer een nieuwe serie prachtige, bemoedigende liederen vanuit de Vloedschuur, voor een steeds groeiende luisterschare! Luister mee om 11:00u via Kerkomroep. Jaap speelt op het orgel, Margreet op de tenorsaxofoon, ds. Ella Kamper op de dwarsfluit en Bart Stunnenberg op de fagot!

Bekijk hier het hele programma.

Sla spullen voor de rommelmarkt zelf op | 21-04 10:37

Het ziet er -obv de huidige informatie- naar uit, dat we nog wel even met een 'anderhalvemeter-maatschappij' te maken hebben. Als er één plek is waar die vrijwel niet gehandhaafd kan worden, dan is dat wel bij de rommelmarkt. Onzekerheid over de doorgang, icm de huidige corona-maatregelen, heeft tot gevolg dat de rommelmarktcommissie besloten heeft nog géén spullen in ontvangst te nemen.

Natuurlijk komt de grote inzameling van spullen altijd pas in augustus, maar daarvoor worden er vaak al veel spullen bij een zekere boerderij gebracht. Heeft u spullen voor de rommelmarkt, dan verzoekt de commissie u vriendelijk deze voorlopig zelf op te slaan. (Dat is eigenlijk sowieso de bedoeling! :P)

Rommelmarkt Hervormde Gemeente Heteren

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 20-04 10:56

Morgen klinken er opnieuw prachtige, bemoedigende liederen vanuit de Vloedschuur, voor een steeds grotere luisterschare! Luister mee om 11:00u via Kerkomroep. Jaap speelt op het orgel, Margreet op de tenorsaxofoon en ds. Ella Kamper op de dwarsfluit.

Bekijk hier het hele programma.

Nieuwsbrief Aziz in Ingrid vanuit Spanje | 17-04 14:06

Spanje is zwaar getroffen door het coronavirus. Het heeft een nog grotere impact op het dagelijks leven dan bij ons. Ook op het leven van familie Zaghzagh-Buijze. Vanuit deze situatie sturen ze hun nieuws- en gebedsbrief.

Klik hier om deze te lezen!

Dag van vasten, gebed en berouw op zaterdag 18 april | 17-04 11:54

Morgen, zaterdag 18 april, organiseert Stichting Op de bres voor Nederland een dag van gebed, vasten en berouw ivm de huidige coronacrisis. Op de bres voor Nederland bidt en stimuleert al meer dan 25 jaar gebed om een terugkeer van Nederland naar God.

"Is dit de tijd dat velen tot bezinning komen en de relatie met God gaan zoeken? Keert Nederland terug naar God? Zijn genade en bescherming zijn nu absoluut nodig!"

De gebedskring doet hier graag aan mee en roept u en jou op ook aan te haken!

Dag van vasten, gebed en berouw

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 13-04 15:29

Morgen klinken er opnieuw prachtige, bemoedigende liederen vanuit de Vloedschuur. Luister mee om 11:00u via Kerkomroep! Naast Jaap op het orgel, speelt Margreet op de tenorsaxofoon en Alette op de sopraansaxofoon.

Bekijk hier het hele programma.

Viering Heilig Avondmaal | 10-04 10:32

Jezus is de goede Herder, Die Zijn leven gaf voor Zijn schapen (Joh. 10:11). Dat herdenken we, op deze Goede Vrijdag, vanavond om 19:30u heel concreet, met de tekenen van brood en wijn, verwijzend naar het lichaam en bloed van Jezus.

Dat herdenken gaat anders dan anders. Lees er hier meer over.

We wensen elkaar een gezegende dienst!

Muzikale bemoediging vanuit de Vloedschuur | 06-04 21:43

Het is de stille week. En die is in veel opzichten ook echt stil. Maar vanuit de Vloedschuur klinken morgen om 11:00u bemoedigende liederen! Luister mee naar deze speciale, wekelijkse uitzendingen via Kerkomroep.

Bekijk hier het hele programma.

Opening De Bron | 01-04 21:46

Winkeltje De Bron is alleen op afspraak geopend. Heeft u iets nodig? Schroom niet en bel Ina even, dan komt zij ernaartoe!

En ja, dit bericht geldt ook nog op 2 april :P.

Algemene update | 31-03 23:14

Vooralsnog zullen er t/m 1 juni geen publieke samenkomsten in de kerk gehouden worden. De ochtenddiensten en de Goede Vrijdag-dienst vullen we komende tijd in zoals de afgelopen twee weken; met een aangepaste, kortere liturgie, live uitgezonden vanuit de kerk. We hopen dat we elkaar blijven ontmoeten in deze virtuele vieringen en bidden dat de Geest de grenzen weg laat vallen en laat voelen één te zijn! De reguliere avonddiensten zijn t/m 1 juni a.s. afgelast.

Voor de belijdende leden willen wij (in navolging van de suggestie van het bestuur van de landelijke kerk) wijzen op de mogelijkheid om, behalve de dienst op Goede Vrijdag te beleven via internet, thuis ook deel te nemen aan het Heilig Avondmaal. Dit kan door van tevoren brood en wijn klaar te zetten, als zichtbare tekens van het lichaam en bloed van Christus. Als in de kerk brood en wijn gedeeld wordt, kunt u op dat moment het brood en de wijn ook daadwerkelijk nuttigen. We hopen dat we zo de verbondenheid met Christus en elkaar mogen voelen.

In/bij de online diensten wordt vanaf nu één collecte gehouden. De opbrengst hiervan is bestemd voor het College van Diakenen en College van Kerkrentmeesters samen. Scan de QR-code (of ga naar collecte.hervormdheteren.nl) en volg de instructies op de betaalpagina. Werkt of lukt dit niet? Rechtstreeks overmaken kan natuurlijk ook. Alvast hartelijk dan voor uw gave!

Start livestreamen online diensten! | 28-03 12:11

Met ingang van morgen streamen we de 'online diensten' -naast Kerkomroep- ook live via YouTube! De diensten beginnen gewoon om 10:00u. De livestreams proberen we om 9:55u te starten. We hopen dat u/jij 'erbij' bent!

Meekijken kan op verschillende manieren; vanaf het YouTube-kanaal van de gemeente, via een eventuele Facebookpost, maar ook via de overzichtspagina. Hiervandaan kunt u de streams wekelijks (zolang de coronasituatie het vereist én toestaat) live bekijken. De liturgie voor morgenochtend staat ook op de overzichtspagina.

Het mooiste is als we echt online verbonden zijn in het moment; dat we vanuit vele huiskamers de eenheid als gemeente mogen weten en hopelijk ook voelen. Lukt het precieze moment niet? Dan zijn de uitzendingen op de overzichtspagina of via het YouTube-kanaal terug te kijken. Tevens zijn de uitzendingen te pauzeren, terug te spoelen, etc.

We blijven het gebed voor elkaar benadrukken, juist in deze tijd. Heeft u gebedspunten? Geeft ze door aan dominee of wijkouderling. Dan worden ze 'gewoon' meegenomen in de online diensten.

Themamiddag seniorenpastoraat afgelast | 26-03 22:11

De themamiddag van het seniorenpastoraat die gepland stond voor a.s. maandag, is afgelast.

Elke dag 'kindernevendienst' ;-) | 26-03 12:43

Jammer dat de kerk dicht is hè. En vooral dat er dus ook geen kindernevendienst is.. Gelukkig biedt Matthijs Vlaardingerbroek elke zondag een leuk kinderprogramma aan! Maar daar houdt het niet op; afgelopen maandag startte hij ook de dagelijkse 'Henkie show'!

Elke doordeweekse dag biedt henkieshow.nl een uitgebreid programma met Bijbelverhalen, video's, verwerkingen, spelletjes, goocheltrucjes, liedjes en nog veel meer.. Gratis, online en heel erg leuk; ideaal om vanuit huis te doen. En om zo elke dag op een aantrekkelijke manier met een Bijbelverhaal en het geloof bezig te zijn.

Heb je ook al niet van die uitslaapkinderen? Komt goed uit; het staat elke dag om 7:00u online 8-). En wie die Henkie eigenlijk is? Ga maar snel kijken..

Corona Heteren

Wereldwijd het Onze Vader om 12:00u | 25-03 10:05

Afgelopen zondag riep Paus Franciscus christenen wereldwijd op om vandaag om 12.00 uur het Onze Vader te bidden. Paus Franciscus: “In deze benarde dagen terwijl de mensheid beeft van angst door de dreiging van de pandemie, zou ik aan alle christenen samen [nog-niet-christenen mogen ook hoor] willen voorstellen hun stemmen te verheffen naar de hemel."

Bid u mee in de lunchpauze?! Wereldwijd verbonden in het gebed wat Jezus ons zelf leerde bidden. Zie ook https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/protestantse-kerk-ondersteunt-oproep-paus-bid-wereldwijd-tegelijkertijd-onze-vader

Drukte bij Kerkomroep | 22-03 12:15

Onze kerk was vrijwel leeg tijdens de eerste 'internetdienst' (alleen de 'noodzakelijke' mensen). Online was het echter ongelofelijk druk in kerkelijk Nederland. Zo druk, dat Kerkomroep het het meest van de tijd het niet trok. Veel mensen kregen helaas timeouts te zien. Heel vervelend. Maar de dienst hééft plaatsgevonden, ís opnomen, ís uitgezonden, én is terug te luisteren! Zowel via Kerkomroep als direct vanaf onze site (rechtsonderaan de beginpagina).

Het is wellicht onwerkelijk om elkaar virtueel te treffen rondom Woord, gebed, muziek en zegen. Maar hopelijk voelt het toch ook enigszins vertrouwd en vooral: verbonden! Met God en elkaar.

Corona Heteren

Pastoraat door dominee | 22-03 12:05

Het reguliere pastoraat door dominee Piksen zal vanaf nu i.p. alleen telefonisch plaatsvinden.

Liturgie zondag 22 maart | 21-03 18:09

  • Inleidend orgelspel
  • Mededelingen
  • Votum en groet
  • Orgelspel: Ps. 84: 5 OB O God die ons ten schilde zijt
  • Lezing: Joh. 6: 4-15
  • Preek / Meditatie
  • Orgelspel: OTH 191 Ik bouw op U
  • Gebeden, afgesloten met Onze Vader
  • Zegen
  • Afsluitend orgelspel: Gez. 411: 6 Mijn schild ende betrouwen

Wekelijkse online diensten! | 20-03 18:13

Met ingang van komende zondag openen we de deuren digitaal; wekelijks start om 10:00u een uitzending vanuit ónze kerk, via Kerkomroep, zolang als het nodig is. Er is een aangepaste, kortere liturgie, met lezing, overdenking, gebed, orgelspel (of andere muzikale omlijsting), etc.

We benadrukken het gebed voor elkaar, juist in deze tijd. We waren dat al gewend te doen in de kerk, en dat blijven we ook in de online diensten doen. Heeft u gebedspunten? Geeft ze door aan dominee of wijkouderling. Dan worden ze 'gewoon' meegenomen in de online diensten.

Luister mee via Kerkomroep (of gewoon via de kerkomroepontvanger als u die heeft). Later terugluisteren kan natuurlijk ook; de laatstuitgezonden diensten staan altijd op de beginpagina van deze website. We hopen dat u/jij 'erbij' bent! Zegt en deelt het voort.

Corona Heteren

Gebedskring gecanceld | 17-03 15:11

Ook de gebedskring cancelt tot nader order de bijeenkomsten. Juist in deze tijd dat gebed zo extra nodig is, is dat dubbel. Daarom sluit de gebedskring graag aan bij de dag van gebed morgen. Laten we hen daarin volgen. 'Gewoon' vanuit de huis- of werkkamer.

Corona Heteren

Algemene update | 16-03 19:56

Het afgelasten van de zondagse diensten is -in navolging van nieuwe maatregelen en richtlijnen- uitgebreid t/m zondag 5 april. De catechesegroepen, weeksluiting in Liefkenshoek, gesprekskringen en tienerclub komen in de periode t/m maandag 6 april niet meer bij elkaar.

Het bezoekwerk door ouderlingen en overig bezoek wordt stilgelegd. Dominee Piksen zal, naar eigen inschatting en overleg met te bezoeken gemeenteleden, nog wel bezoekwerk blijven doen. Verder is er natuurlijk altijd de mogelijkheid pastorale zaken telefonisch te bespreken.

We hopen en bidden dat we op 12 april sámen het Paasfeest kunnen vieren in de kerk! Concreet meebidden kan natuurlijk elk moment. Maar woensdag is er een speciale dag voor. We wensen elkaar alle goeds, gezondheid, kortom zegen toe!

Catechese afgelast | 15-03 22:39

De catechisaties die nog gepland stonden, gaat niet door. Dit betekent dat afgelopen woensdag dus de laatste avond van dit seizoen was.

Gemeentekoor stopt | 15-03 21:24

De repetities van het gemeentekoor, die nog gepland stonden, gaat niet door. Dit betekent dat het gemeentekoor helaas niet optreedt tijdens de pinksterdienst.

Jongvolwassenenkringavond(en) afgelast | 15-03 14:12

De Jongvolwassenenkring gaat voorlopig niet door.

Geen repetitie(s) gemeentekoor | 15-03 13:17

De repetities van het gemeentekoor gaan vooralsnog niet door.

Ontmoetingskringavond afgelast | 15-03 10:40

De de kringavond van de Ontmoetingskring van a.s. woensdag gaat niet door.

Alternatieve 'kindernevendienst' | 14-03 21:34

Samen met de kinderen thuis? Matthijs Vlaardingerbroek zet op zijn website Creatief Kinderwerk vanaf nu elke week een nieuw kinderprogramma over het leven van Abram!

Corona Heteren

Geen kerkdiensten | 13-03 11:09

In lijn met de maatregelen en adviezen van regering, RIVM en PKN, zullen tot nader order géén kerkdiensten gehouden worden in ons kerkgebouw aan de Kastanjelaan in Heteren. Dit betekent dat er ook geen uitzendingen zijn via Kerkomroep. Dit besluit geldt vooralsnog voor de resterende zondagen in maart.

Voor wat betreft de kringen, catechese en andere bijeenkomsten; ook al mogen deze formeel doorgaan, we raden de leiders hiervan eea goed af te wegen en de richtlijnen en voorschriften goed in de gaten te houden.

 

"Moge de Heer van de vrede zelf u altijd en op elke wijze vrede geven. De Heer zij met u allen."
2 Tessalonicenzen 3:16