Rommelmarkt 2022 - ben je erbij?

Rommelmarkt 2022 - Hervormde Gemeente HeterenNa twee coronajaren zonder rommelmarkt, zal op zaterdag 27 augustus a.s. de rommelmarkt op het plein van onze kerk weer plaatsvinden! De commissie is gewisseld, maar de rommelmarkt wordt, hopen wij, als vanouds.

Wij zijn blij dat veel gemeenteleden net zo enthousiast zijn als wij, en hebben aangegeven dat ze graag (weer) willen helpen. Maar er is nog steeds extra mankracht nodig. Dus kijk gerust nog eens in de agenda of er nog een gaatje vrij is (en maak er anders gerust één :P). Alle hulp is welkom, zowel bij de voorbereidingen, op de markt zelf, als bij het opruimen. Zie voor de precieze data en momenten het kerkblad, of mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken Mail voor opgave ook naar dit adres (het mogen natuurlijk meerdere onderdelen zijn), of spreek één van de commissieleden aan!

We zoeken vooral nog mensen die achter een kraam willen staan, maar ook nog veel mensen die ons willen helpen de enorme berg spullen te sorteren!

En natuurlijk zijn er ook véél spullen nodig, zowel nieuw als gebruikt! Vrijdag 19 augustus worden de spullen (in Heteren) huis-aan-huis opgehaald. U kunt het eventueel ook aan de weg zetten. Helaas kunnen we het volgende niet accepteren: zitzakken, kussens, tuinmeubelen, bankstellen, grote kasten, wasmachines, diepvriezers, koelkasten, drogers, orgels, bedden, kleding en computers.

Het is niet de bedoeling dat u/jij zelf spullen naar de sorteerlocatie brengt, ook niet in de laatste week voor de rommelmarkt.

Heel Heteren e.o. bakt

Wij zijn ook nog steeds op zoek naar ‘bakkers’ die zin hebben om koek, taart, cake of andere lekkernijen te bakken! Deze kunnen ingeleverd worden op zaterdagochtend voor 9:30 uur in de Vluchtheuvel.

Rommelmarkt 2022 - Hervormde Gemeente Heteren
Elke rommelmarkt is memorabel, maar in 2018 zagen we zelfs even dubbel qua torens!

Jaarrekeningen CvK en begraafplaats

Jaarrekeningen CvK en begraafplaatsGisteravond zijn in de kerkenraadvergadering de voorlopige jaarrekeningen 2021 van het College van Kerkrentmeesters en van de begraafplaats vastgesteld.

Inzage voor de gemeente is mogelijk op D.V. donderdag 21 juli 2022 tussen 20:00 en 21:00 uur bij Maarten dB, Jasmijnstraat in Heteren.

Steun de Evangelische Hogeschool!

Steun via Simon de EH - Hervormde Gemeente HeterenHet EH-basisjaar is het beste keuze die ik (Simon) in mijn leven heb gemaakt: ik heb dit jaar heel veel geleerd over mijn geloof, ik ben enorm in zelfvertrouwen gegroeid en heb nieuwe, hechte vrienden gemaakt. Dat gun ik iedereen!

En daar is een hoop geld voor nodig. De Evangelische Hogeschool wordt niet gesubsidieerd door de overheid, dus is er veel geld nodig van buitenaf. Daarom ga ik mij vrijdag 24 juni inzetten voor de EH. Samen met medestudenten ga ik aan de slag voor stichting Present in Vlaardingen. We gaan die dag 12 uur lang verschillende projecten uitvoeren: spelletjes spelen met ouderen in een verzorgingstehuis, een huis schilderen van stichting Timon (stichting Timon helpt bij problemen met opvoeden en opgroeien in gezinnen) en giftbags maken voor bewoners van het huis van stichting Timon.

Wil je mijn inzet voor de EH sponsoren? Doneer hier! Alvast bedankt!

Steun via Simon de EH - Hervormde Gemeente Heteren

Bidden voor Pinksteren (2x)!

Bid mee voor Pinksteren - Hervormde Gemeente HeterenEn, lukt het? Om elke dag die 5 mensen op te dragen aan God? Mensen, die Hem nog niet persoonlijk kennen? Met Hemelvaart riepen we elkaar op hieraan mee te doen.

Dat deden en doen we in aansluiting op de IZB, Alpha Nederland en 24-7 Prayer. Die zich op hun beurt weer aansluiten bij een wereldwijde beweging Thy Kingdom Come, die christenen oproept om tussen Hemelvaart en Pinksteren te bidden voor mensen in hun omgeving, die God nog niet kennen.

Heb je er eigenlijk nog geen tijd of gelegenheid voor gehad? Doe het alsnog! Vanzelfsprekend is vasthoudend bidden voor de ander echt niet aan de tijd tussen Hemelvaart en Pinksteren gebonden. Neem 5 (of meer of minder) namen van mensen in gedachten, die Jezus nog niet persoonlijk kennen. Namen die de Geest je op het hart legt. Houd die mensen in gedachten en draag ze dagelijks nadrukkelijk op aan God. Bid dat de Heilige Geest krachtig zal werken in hun levens!

Nee, bidden voor anderen is niet voorbehouden aan de tijd voor Pinksteren. Toch is Pinksteren wel een bijzondere tijd. Tijd waarin het krachtige werk van de Geest centraal staat. Hoe Hij mensen wakkerschudt. Hoe Hij mensen in beweging zet. Hoe Hij mensen tot God brengt. Hoe Hij mensen geneest, door anderen heen. Hoe Hij ons rechtstreekse boodschappen van God geeft. Hoe Hij ons helpt om Gods taak voor ons leven te uit te voeren.

Pinksteren -en de voorbereiding daarop- roept ons extra op om grote dingen van God de Heilige Geest te verwachten. Om elkaar in die voorbereiding en verwachting te helpen, is er vanavond een bezinningsavond! Net zoals we dat met Pasen inmiddels gewend zijn. Van 20:00u tot ongeveer 20:45u hopen we ons te bezinnen op Pinksteren. Op de uitstorting van de Heilige Geest. Hopen we tegen die achtergrond te bidden voor elkaar. En dan in het bijzonder natuurlijk ook voor de 4 jongeren die a.s. zondag hun geloof hopen te belijden!"

Van harte welkom en we wensen elkaar alvast een rijk gezegend Pinksterfeest!

Bid mee voor Pinksteren - Hervormde Gemeente Heteren