Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier over actuele gebeurtenissen, de achtergrond van onze kerk en haar geschiedenis.

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Bijeenkomst Fineke Janssen 16 maart

E-mail Afdrukken

Mision Adulam Fineke Jansen - Hervormde Gemeente HeterenCorona levert een hoop beperkingen op. Maar in die beperkingen schuilen ook mogelijkheden! Voor het eerst geeft Fineke Janssen een presentatie over haar werk rechtstreeks vanuit Bolivia! Wees erbij via Zoom! In haar nieuwsbrief schrijft ze het volgende..

Even met elkaar om tafel gaan zitten zoals hier met het gevangenisteam, dat kan nog niet helaas. Maar, daar heb ik een gedeeltelijke oplossing voor gevonden! De gemeente hier heeft me een grote Zoom-link gegeven. De bedoeling is om op 16 maart iets over het werk hier te vertellen, met gelegenheid voor vragen stellen. Ik zou het erg leuk vinden als u/jullie dit in de agenda kunt/ kunnen zetten!

De presentatie over het werk van Misión Adulam door Fineke is dus op 16 maart om 19:00 uur, 18:30 uur ‘inloop’, mogelijkheid voor vragen, 20:00 uur afronden. Mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken voor de link om mee te doen via het videoconferentieprogramma Zoom. Een paar muisklikken en u bent erbij!

 

Mision Adulam Fineke Jansen - Hervormde Gemeente Heteren
Het is nog niet duidelijk of deze Boliviaanse lama ook van de partij zal zijn

 

 

Gebedswandeling op 24 maart!

E-mail Afdrukken

Gebedswandeling WaakMetMij Heteren - Hervormde Gemeente HeterenAls u er tijdens de Week van Gebed niet bij kon zijn, is er opnieuw de mogelijkheid om al biddend en dankend in tweetallen door Heteren te wandelen. Noteer het tijdstip alvast: woensdag 24 maart om 19:30u en meld je aan via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Te zijner tijd volgt meer informatie.

Het thema voor de gebedswandeling is #WaakmetMij, de woorden die Jezus sprak in Gethsémané (Mattheüs 26:38b). Aan de vooravond van de lijdensweek is dit een veelbetekenende tekst, die ons uitnodigt om stil te staan bij wat het Jezus kostte uit liefde, om voor ons mogelijk te maken kinderen van God te worden.

"Heer leer ons waken met Ú, want we zijn slechts vertrouwd met de gedachte dat U met óns waakt" (Oswald Chambers). Met deze woorden stemmen we in voor dit 'wandelend waken' op D.V. 24 maart.

 

Gebedswandeling WaakMetMij Heteren - Hervormde Gemeente Heteren

 

 

Week van Gebed 17-21 januari!

E-mail Afdrukken

Week van Gebed Hevormde Gemeente HeterenPrecies een jaar geleden tijdens de Week van Gebed, die altijd in januari wordt gehouden, is er ook in Heteren samen gebeden. De dreiging van het coronavirus was toen nog niet bekend.

Let op: stuur -om ook mee te doen met de Week van Gebed- wel even Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken !
Vanzelfsprekend ook van harte welkom om later in de week aan te sluiten!

Week van Gebed Hervormde Gemeente HeterenIn alle vrijheid en openheid mochten wij die week, samen met christenen uit verschillende kerken, elke avond bij elkaar komen; in de Vluchtheuvel, in de Vloedschuur, in de Herberg en op de Julianaschool. En ook in Liefkenshoek tijdens de weeksluiting werd er meegebeden.

Hoewel het dit jaar door alle maatregelen helaas niet mogelijk is op deze manier samen te komen, vinden we het juist nu wel heel belangrijk om deze Week van Gebed op de één of andere manier toch door te laten gaan. Met andere woorden: niets doen is geen optie!! Zeker niet na het horen van de preek van afgelopen zondagochtend, waarin het juist over bidden (én vasten) ging.

We organiseren deze week samen met de Vloedschuurgemeente en enkele andere christenen in ons dorp.

Blijf in Mijn Liefde

Het prachtige thema van dit jaar is ‘Blijf in Mijn liefde’, naar de oproep van Jezus Christus zelf in Johannes 15:5-9. Jezus zei tegen Zijn discipelen: blijf in Mijn liefde en je zult veel vrucht dragen. Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij Hem kunnen eren en vruchtdragen, vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van Gebed gebeurt.

Programma - geüpdated!

We hebben een paar alternatieve en coronaproof manieren gevonden om in deze week toch onze verbondenheid in Christus te praktiseren;

 • Zondag 17 januari 10:00u
  aandacht voor de Week van Gebed in de zondagse dienst
 • Maandag 18 januari 19:30u
  online gebedsbijeenkomst via Zoom
 • Dinsdag 19 januari 19:30u
  individueel gebed adhv gebedsbrief, verbonden in het moment (maar een ander/eigen tijdstip is vanzelfsprekend ook prima!)
 • Woensdag 20 januari 19:30u
  gebedswandeling naar/bij bepaalde locaties (twee aan twee, 'instructies' via e-mail)
 • Donderdag 21 januari 19:30u
  online gebedsbijeenkomst via Zoom en/adhv gebedsbrief
Het programma is onder voorbehoud, er kan dus nog iets veranderen of verschoven worden. U kunt zich al wel nog steeds aanmelden d.m.v. een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken , dan houden we u op de hoogte over de details. U kunt ook deze website in de gaten houden.

 

Houd moed, heb lief, bid, wacht op God en doe het goede

– Dietrich Bonhoeffer, als opdracht voor de kerk in tijden van crisis


 

Week van Gebed Hervormde Gemeente Heteren

 

 

Heterense Kerstroute!

E-mail Afdrukken

Kerstroute Heteren - Hervormde Gemeente HeterenViert u/vier jij Kerst 2020 met ons mee?! Volg dan -op eigen gelegenheid- de kerstroute tussen 20 en 27 december, op zoek naar de zeven engelen die onderweg te vinden zijn. Let op: de scholen zijn het beginpunt.

Kerstroute Heteren - Hervormde Gemeente HeterenBij elke engel vindt u een deel van het kerstverhaal uitgebeeld en een QR-code, die leidt naar een fragment uit de kerstfilms van onze kindernevendienst. Ook zijn er kijkersvragen onderweg. De antwoorden en de slagzin kunt u/kun jij mailen naar: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Vergeet daarbij niet je adres te vermelden, want uit de goede inzendingen wordt een winnaar getrokken!

De route wordt georganiseerd in samenwerking met de drie kerken, de scholen en Liefkenshoek. Het mooie is dat alle kerken een actief aandeel in de route hebben. Zo hopen we samen een getuigenis te zijn voor het dorp en het kerstverhaal levend te houden.

 

Gaat u mee op reis?! En wie neemt u mee?