Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier over actuele gebeurtenissen, de achtergrond van onze kerk en haar geschiedenis.

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

AED Kastanjelaan - en nu stap 2!

E-mail Afdrukken

AED en reanimatie cursus Kastanjelaan HeterenHoera, we hebben ons vorige initiatief succesvol kunnen afronden dankzij alle giften! Hartelijk dank daarvoor. Wat zijn er ontzettend veel cheques en giften gegeven.

Momenteel zijn we ism Stichting Kloppend Hart Lingewaard en Overbetuwe bezig om een AED en buitenkast aan te schaffen. Via deze stichting kunnen we voor een goede prijs alles inslaan. Daarnaast verzorgt de stichting veel dingen gratis. Zoals verzekeringen, gedeelte van het onderhoud en is het goed om contact te hebben met een partij die verstand van zaken heeft. De AED zal dan ook zo snel als mogelijk worden geplaatst bij de Vluchtheuvel (Kastanjelaan 20).

Daarnaast is er een nieuw initiatief via Overbetuwe Doet opgestart, om geld in te zamelen voor het opleiden van vrijwilligers (bewoners van de Kastanjelaan en vaste bezoekers van de kerk). Graag willen we 12 mensen opleiden tot deskundige vrijwilligers. Zo is er bijna altijd een goede dekking; als de AED nodig is, is er een vrijwilliger in de buurt.

Dus houdt u niet in en kom in actie om ook dit initiatief succesvol te maken zodat we de AED, indien nodig, op de goede manier kunnen gebruiken!

 

AED en reanimatie cursus Kastanjelaan Heteren

 

 

Welkom ín de kerk - ná 1 juli!

E-mail Afdrukken

Corona Hervormde Gemeente HeterenDe kerkenraad heeft besloten om m.i.v. 5 juli de ochtenddiensten met een aantal gemeenteleden ín de kerk te gaan houden. Uiteraard met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en inachtneming van RIVM-richtlijnen en PKN-protocollen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een eerste versie van een (verplicht) gebruiksplan, waarin alle facetten die aandacht behoeven, concreet uitgewerkt worden. Een opvallend en belangrijk punt: aanmelden voor de diensten is verplicht. Lees alles over de mogelijkheden en noodzakelijke beperkingen in de Corona Courant.

Het zal -met alle regels en voorschriften- opnieuw ontzettend wennen zijn om zo kerkdiensten met elkaar te hebben. Maar we hopen dat het vertrouwde de boventoon mag voeren: samen aan de voeten van onze Heer zitten, om van Hem te leren. We verheugen ons nu al elkaar weer te zien, zij het met afstand en zonder napraten. Eindelijk de lege kerk weer -deels- gevuld!

Corona Heteren
 

Doe mee voor een AED!

E-mail Afdrukken

AED Kastanjelaan Vluchtheuvel Hervormde Gemeente HeterenDe nieuwe cheques van Overbetuwe Doet vallen deze dagen weer op de mat! Dit keer zijn ze weer € 7,50 waard. En dat is hartstikke mooi, want zo komt de nieuwe AED binnen handbereik! Doet u weer mee?!

Overbetuwe Doet is een actie vanuit de gemeente Overbetuwe, waarmee de burgers zelf kunnen investeren in initiatieven uit hun dorp. Gratis geld om weg te geven! En laten wij dat geld d.m.v. die cheques nu hard nodig hebben om óns initiatief mogelijk te maken. We hebben namelijk nog steeds het voornemen om een defibrillator (AED) op te hangen en dat wordt steeds concreter!

In Heteren hangen intussen al een heel aantal openbare AED's die 24/7 beschikbaar zijn. Ook op veel plaatsen waar regelmatig grote groepen mensen bij elkaar komen. Alleen in de Kastanjelaan nabij de Hervormde Kerk en verenigingsgebouw 'de Vluchtheuvel' is dit niet het geval, terwijl hier toch met grote regelmaat activiteiten zijn. De meest bekende activiteit is de jaarlijkse rommelmarkt, maar ook bijeenkomsten van diverse verenigingen in 'de Vluchtheuvel' en de kerkdiensten in de kerk.

Daarom dit initiatief om ook hier een openbare AED op te hangen waarvan Heteren, de buurt en de kerkgemeente gebruik kunnen maken. De AED moet bij de ingang, aan de buitenkant van Verenigingsgebouw 'de Vluchtheuvel' (Kastanjelaan 20), komen te hangen zodat hij 24/7 bereikbaar is.

Steun het initiatief
Doneer uw cheque hier! Vul hier de code in die staat op de waardecheque, die u in uw brievenbus heeft ontvangen. Vul eventueel voor- en achternaam in en ga akkoord met de voorwaarden. Zo eenvoudig is het!

Het is ook mogelijk om hier via iDEAL een bedrag te doneren aan het initiatief. Daarnaast kunt u uw cheque voor dit initiatief ook inleveren in de brievenbus die aan de Hervormde kerk hangt (Kastanjelaan 14) of een foto van de cheque versturen naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 

AED Kastanjelaan Vluchtheuvel Hervormde Gemeente Heteren
 

Pinkstercollecte voor kinderen Haïti

E-mail Afdrukken

Pinksterzendingscollecte Hervormde Gemeente HeterenDe pinksterzendingscollecte, waarvoor er altijd een zakje in het kerkblad was bijgevoegd, kan in deze coronatijd niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Toch had de zendingscommissie al wel een doel gekozen namelijk: het onderwijsproject op Haïti.

Toen Rob begin dit jaar in Nederland was, hebben we met hem gesproken over wat er nu het meest nodig is. Hij vertelde dat hij veel hulpvragen krijgt van wanhopige mensen, die graag hun kinderen naar school zouden willen sturen, maar daar absoluut de middelen niet voor hebben. Samen met predikanten van omliggende dorpen wordt er een inventarisatie gemaakt van de schrijnendste gevallen. Voor deze kinderen wordt schoolgeld betaald, er wordt gekeken of deze scholen ook in een voedingsprogramma kunnen meedraaien en in het ziekenhuis wordt aan deze, vaak ook zieke en ondervoede, kinderen medische zorg verleend.

In de afgelopen maanden is de situatie eigenlijk alleen maar verergerd; naast de politieke instabiliteit, is het nu ook al lange tijd extreem droog, waarbij de Moustique-rivier nauwelijks water meer heeft. Er is niet genoeg gras voor de dieren, die door uitputting sterven, en de mensen raken ernstig ondervoed. Dat hier nu ook nog corona bijkomt, waardoor de scholen al anderhalve maand gesloten zijn, vergroot de problemen alleen maar meer.

Het is maar een druppel op een gloeiende plaat, maar waar die druppel valt, koelt het af. We doen wat we kunnen.”

– Rob

Wij willen graag wat ‘druppels’ bijdragen met behulp van deze pinkstercollecte en vragen u om uw gift over te maken naar College van Diakenen; NL22 RABO 0315 1068 75 onder vermelding van ‘Pinksterzendingscollecte Haïti’. Misschien kunnen er dan na de zomervakantie toch weer een aanzienlijk aantal kinderen naar school geholpen worden!

Pinksterzendingscollecte Hervormde Gemeente Heteren