Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier over actuele gebeurtenissen, de achtergrond van onze kerk en haar geschiedenis.

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Inzamelactie voor de voedselbank

E-mail Afdrukken

Inzamelingsactie gezamenlijke kerken Heteren helpen Voedselbank OverbetuweDe hoge energierekening en hoge boodschappenprijzen maken dat steeds meer mensen, die het niet breed hebben, aangewezen raken op een voedselbank. Bij Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe is het aantal aanvragen in een jaar tijd met 40% toegenomen.

Daarom is er namens de gezamenlijke kerken in de regio het verzoek om bij te dragen aan voedselbankinzamelingen op de zondagen 28 mei (Pinksteren), 4 en 11 juni. Er staat daarvoor in de hal van de kerken een krat, waarin u de levensmiddelen kunt deponeren. Ook kunt u tijdens inloopmorgens in de Huiskamer van Heteren op donderdag 1, 8 en 15 juni inleveren.

Deze levensmiddelen zijn heel welkom (alle producten graag minimaal 10 weken houdbaar):

  • thee en gemalen koffie
  • houdbare melk
  • broodbeleg in pot
  • soep in pak/blik/zak
  • rijst en pasta (deegwaren)
  • vis in blik
  • olijfolie

Helpt u ook mee? Ook kunt u een gift overmaken op de rekening van de diaconie o.v.v. Voedselbankactie.

 

Hervormde Gemeente Heteren helpt Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe

 

 

Bezinningsbijeenkomst Pinksteren

E-mail Afdrukken

Bezinningsbijeenkomst Pinksteren - Hervormde Gemeente HeterenOm ons te richten op Pinksteren nodigen we je van harte uit voor een korte bezinningssamenkomst in de Vluchtheuvel op donderdagavond 25 mei van 19:30 - 20:00u. Net als in de stille week voor Pasen willen we nu als gemeente stilstaan bij de betekenis van de uitstorting van de Heilige Geest.

De discipelen waren in de tien dagen tussen de hemelvaart van Jezus en de eerste pinksterdag eendrachtig bij elkaar, met een groep van ongeveer 120 personen, om te wachten in Jeruzalem, zoals Jezus hen had opgedragen.

Laten wij ook met verwachting en vreugde samenkomen, om ons op deze manier voor te bereiden op de pinksterdienst, waarin ook een aantal gemeenteleden belijdenis van hun geloof hopen af te leggen!

Van harte welkom!

 

Bezinningsbijeenkomst Pinksteren - Hervormde Gemeente Heteren

 

 

Interculturele pinksterdienst in Zetten

E-mail Afdrukken

Interculturele pinksterdienst in ZettenOp tweede pinksterdag, maandag 29 mei, organiseert onze buurgemeente HG Zetten-Andelst een dienst voor Arabisch-, Farsi- én Nederlands-sprekenden. Het thema is: God is liefde.

De doelgroep bestaat vooral uit mensen met een Syrische, Iraanse en Afghaanse achtergrond, die verblijven in onze regio. De nadruk ligt op de ontmoeting met God, Die liefde is. Maar er is vanzelfsprekend ook alle gelegenheid tot ontmoeting met elkaar. Heel waardevol voor mensen, die zich soms wellicht in een 'cultureel isolement' voelen zitten.

Uitnodigen in algemene zin is mooi, maar uitnodigen via contacten en relaties is beter. Ken je mensen die tot de doelgroep behoren? Nodig ze uit! Of nog mooier: ga samen! Maar ook zonder 'introducés' ben je natuurlijk van harte welkom.

De sprekers komen uit Syrië en Iran. De dienst begint om 9:30u, de kerk in Zetten (Kerkstraat 11) is om 9:00u open. Zie voor verdere info onderstaande flyer.

 

Interculturele pinksterdienst in Zetten
(Klik op de afbeelding voor een grotere versie.)
 

Kom eens kijken in de open kerk!

E-mail Afdrukken

Open Kerkendag - Hervormde Gemeente HeterenZaterdag 13 mei is het Open Kerkendag. In heel Overbetuwe en Lingewaard gaan dan overal kerkdeuren wagenwijd open. Voor mensen die wel eens een spreekwoordelijke blik naar binnen willen werpen. Welkom, ook bij ons!

In de regio staan nogal wat kerken, kapellen en trotse torens. Veel kerken zijn elke zondag open voor diensten en vieringen. Wil je gewoon eens rustig rondkijken hoe dat er allemaal nou van binnen uitziet? Eén op één een vraag kunnen stellen, met een kopje koffie in de knuist en een muziekje op de achtergrond? Kom dan tussen zaterdag 13 mei tussen 10:00u en 16:00u langs (en aan)! Er zijn gastheren aanwezig, die je niet alles, maar wel veel kunnen vertellen over kerk, toren, de gemeente en alles eromheen.

Welkom! Het lijkt ons fijn jullie te ontmoeten. Onze kerk en toren liggen prachtig op de route over de dijk, langs verschillende 'buurkerken'. Maak er gerust een mooie tocht van!

Deze Open Kerkendag is een initiatief van de kerken in de regio en Wegen met Zegen.

 

Open Kerkendag - Hervormde Gemeente Heteren