Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier alle mogelijke (algemene) informatie aangaande onze gemeente!

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Gevraagd: luiers etc. voor Lesbos!

E-mail Afdrukken
Inzamelingsactie voor Lesbos via GAiN - Hervormde Gemeente HeterenBuiten de schoenendozenactie om wil Stichting Global Aid Network (GAiN) op tal van plekken in de wereld hulp bieden onder het motto: “Hulp die aankomt, hoop die blijft”. Vanaf dit jaar zal GAiN Nederland zorgdragen voor hulptransporten naar Lesbos, Griekenland.

Inzamelingsactie voor Lesbos via GAiN - Hervormde Gemeente HeterenOp Lesbos verblijven nog steeds een paar duizend vluchtelingen en dat aantal blijft groeien. Voor het eerste transport dat al snel zal vertrekken, zijn nodig:
• 18.000 luiers maat 4, 5 en 6
• 4.000 pakjes billendoekjes
• 20.000 potjes ongebruikte Sudocrem

Als inleverlocatie voor schoenendozen is ons gevraagd of wij hiervoor iets kunnen betekenen; om een inzamelingsactie te houden voor de genoemde artikelen en/of een geldinzameling/collecte hiervoor te organiseren.

Dus mocht u deze luiers, billendoekjes en/of Sudocrem of een bedrag willen doneren, dan kunt u dit afgeven op Dorpsstraat 12 in Heteren. Kijk voor meer info evt. ook op gainhelpt.nu.

Hartelijk dank voor de medewerking!

 

Gemeenteavond beroepingswerk 10-6!

E-mail Afdrukken

Gemeenteavond over beroepingswerk - Hervormde Gemeente HeterenWij nodigen u uit voor de gemeenteavond over het beroepingswerk op 10 juni a.s. Op deze avond worden we bijgepraat over waar we nu staan en bespreken we de profielschets.

Let op: deze avond zal, in afwijking van wat in het kerkblad stond, op D.V. maandag 10 juni worden gehouden. U bent welkom vanaf 19:45u voor koffie of thee, het inhoudelijke gedeelte start om 20:00u.

 

Gemeenteavond over beroepingswerk - Hervormde Gemeente Heteren

 

 

Dauwtrappen-Ontbijten-Dienst!

E-mail Afdrukken

Gezamenlijk ontbijten, dauwtrappen en naar de kerkdienst! - Hervormde Gemeente HeterenDinsdag verrijst er een grote tent op het parkeerterrein voor de Jumbo. Een tent waarin en waaromheen vanaf donderdag 9 mei allerlei dingen gaan gebeuren vanwege het openingsfestival van Hart van Heteren. De eerste activiteit? 'Ons' drieluik; dauwtrappen, ontbijten en de dienst!

'Ons' slaat op de 3 Heterense kerken: de Rooms-Katholieke Kerk, de Vloedschuurgemeente en wij. Samen geven we daarmee antwoord op de vraag vanuit Hart van Heteren of we een gezamenlijke dienst willen organiseren op Hemelvaartsdag. Hoe doen we dat precies? Nou, zo;

8:00u Dauwtrappen

We verzamelen vanaf 7:45u bij de tent. We lopen een mooie route door het pittoreske Heteren, dóór de 3 kerken en door een stukje uiterwaarden. De route is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen (m.b.v. enkele kleine 'detours'). Om in de relatieve vroegte de goedwies een beetje op te warmen, krijgen we een lijstje vragen voor speurders en slimmeriken mee!

9:00u Ontbijten

Lopen maakt hongerig. Daarom bouwen we in de tent een mooi en smakelijk ontbijtbuffet! Daarbij is er ook alle gelegenheid om sámen te eten. Als het voor iedereen beter is dat je je gekookte eitje solitair opeet, kan dat natuurlijk ook.

Gezamenlijk ontbijten, dauwtrappen en naar de kerkdienst! - Hervormde Gemeente Heteren
10:00u Openingsdienst

Wakker, fris en doorvoed starten we de heuse tentdienst. De dienst staat vanzelfsprekend in het teken van Hemelvaart, het kroningsfeest van Jezus. Maar even vanzelfsprekend komt ook aan bod waar we zijn: in Hartje Heteren We gaan samen zingen, bidden, lezen en luisteren. Het thema: 'In het oog, in het hart'! Voor kinderen is er een 'doeboekje'. Zelfs de kleurpotloodjes worden verstrekt! Na afloop ontmoeten we elkaar met een kopje koffie -of wat anders- en een kleine, toepasselijke versnapering.

Sta je niet zo te trappelen om op die dauw te trappen? Kom dan lekker ontbijten en sluit daarna aan bij de dienst! Lukt het niet om bij het ontbijt te zijn? Kom dan zeker om 10:00u naar de dienst! Ben je nog nooit in een kerkdienst geweest? Normaal is de drempel misschien ook best hoog. Met Hemelvaart is alles drempelvrij. Heb je niet zoveel met het geloof en Jezus? Misschien heeft Jezus wel wat met jou..

Van harte welkom bij alle drie de onderdelen! Aanmelden is niet nodig, we rekenen gewoon op jullie komst :P.

 

Gezamenlijk ontbijten, dauwtrappen en naar de kerkdienst! - Hervormde Gemeente Heteren
 

Inzage diaconale jaarrekening 2023

E-mail Afdrukken

Begroting diaconie Hervormde Gemeente HeterenHet College van Diakenen wil iedereen de gelegenheid geven om de (voorlopig vastgestelde) jaarrekening 2023 van de diaconie in te zien. Daarom ligt deze op dinsdag 7 mei van 20:00-21:00 uur ter inzage bij Jarno op de Zesmorgen in Heteren.

Los daarvan, of ter voorbereiding daarop, is het mogelijk om de samenvatting van de jaarrekening online in te zien. Klik daarvoor hier. Eventuele vragen kunnen ook gestuurd worden naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Bedankt voor uw/jouw betrokkenheid!