Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier over actuele gebeurtenissen, de achtergrond van onze kerk en haar geschiedenis.

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Pasen 2020; Jezus is opgestaan!

E-mail Afdrukken

Pasen 2020 - Hervormde Gemeente HeterenMorgen is het Pasen. Pásen, het grootste christelijke feest. En dat moeten we dan thuis vieren? Fysiek wel ja, maar we zijn verbonden via techniek. Maar -zeker morgen- zijn we vooral verbonden in de opgestane Heer!

Zo vierden we gisteravond het Avondmaal, waarbij we samen herdachten hoe Jezus Zijn leven gaf, om ons hét leven te geven. En morgen herdenken we samen dat Hij is opgestaan, en wij met Hem! Hoe het nieuwe leven met Hem aangebroken is, wat doorloopt tot in eeuwigheid. Hoe Hij zonde, dood, pijn en angst hun geldingskracht ontnam. Hoe Hij ons leven uit tilt boven de dagelijkse misère, en in eeuwigheidsperspectief plaatst.

We missen de trompetten en trombones, de bugel en klarinet. We missen het om elkaar te zien in feestelijke tenues en een stampvolle kerk. We missen het samen uit volle borst meezingen van de lofliederen. Maar, het belangrijkste hebben en delen we, ook deze Eerste Paasdag; het geloof en het léven in de opgestane Heer Jezus Christus! We zijn tóch verbonden in het moment, in de dienst.

Daarom, corona of geen corona, we herdenken onze opgestane Redder en Verlosser, Heer en Heiland! "U zij de glorie, opgestane Heer!" Zo vieren we sámen het paasfeest. Kijken we samen over alle corona-ellende heen naar een zekere, veilige en oneindig goede toekomst, die vastligt in Jezus' opstanding. "Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig leeft?"

Afgelopen zondag waren we tegelijkertijd vanaf 51 verschillende plaatsen bij elkaar in de YouTube-dienst. En dan kwamen daar later nog een heleboel kijkers bij. Zorg dat je er morgenochtend weer bij bent!

We wensen elkaar hele goede en vooral gezegende paasdagen!

 

Pasen 2020 - Hervormde Gemeente Heteren