Week van Gebed 17-21 januari!

Week van Gebed Hevormde Gemeente HeterenPrecies een jaar geleden tijdens de Week van Gebed, die altijd in januari wordt gehouden, is er ook in Heteren samen gebeden. De dreiging van het coronavirus was toen nog niet bekend.

Let op: stuur -om ook mee te doen met de Week van Gebed- wel even Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken !
Vanzelfsprekend ook van harte welkom om later in de week aan te sluiten!

Week van Gebed Hervormde Gemeente HeterenIn alle vrijheid en openheid mochten wij die week, samen met christenen uit verschillende kerken, elke avond bij elkaar komen; in de Vluchtheuvel, in de Vloedschuur, in de Herberg en op de Julianaschool. En ook in Liefkenshoek tijdens de weeksluiting werd er meegebeden.

Hoewel het dit jaar door alle maatregelen helaas niet mogelijk is op deze manier samen te komen, vinden we het juist nu wel heel belangrijk om deze Week van Gebed op de één of andere manier toch door te laten gaan. Met andere woorden: niets doen is geen optie!! Zeker niet na het horen van de preek van afgelopen zondagochtend, waarin het juist over bidden (én vasten) ging.

We organiseren deze week samen met de Vloedschuurgemeente en enkele andere christenen in ons dorp.

Blijf in Mijn Liefde

Het prachtige thema van dit jaar is ‘Blijf in Mijn liefde’, naar de oproep van Jezus Christus zelf in Johannes 15:5-9. Jezus zei tegen Zijn discipelen: blijf in Mijn liefde en je zult veel vrucht dragen. Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij Hem kunnen eren en vruchtdragen, vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van Gebed gebeurt.

Programma - geüpdated!

We hebben een paar alternatieve en coronaproof manieren gevonden om in deze week toch onze verbondenheid in Christus te praktiseren;

• Zondag 17 januari 10:00u
    aandacht voor de Week van Gebed in de zondagse dienst
  • Maandag 18 januari 19:30u
    online gebedsbijeenkomst via Zoom
  • Dinsdag 19 januari 19:30u
    individueel gebed adhv gebedsbrief, verbonden in het moment (maar een ander/eigen tijdstip is vanzelfsprekend ook prima!)
  • Woensdag 20 januari 19:30u
    gebedswandeling naar/bij bepaalde locaties (twee aan twee, 'instructies' via e-mail)
  • Donderdag 21 januari 19:30u
    online gebedsbijeenkomst via Zoom en/adhv gebedsbrief
Het programma is onder voorbehoud, er kan dus nog iets veranderen of verschoven worden. U kunt zich al wel nog steeds aanmelden d.m.v. een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken , dan houden we u op de hoogte over de details. U kunt ook deze website in de gaten houden.

Houd moed, heb lief, bid, wacht op God en doe het goede

– Dietrich Bonhoeffer, als opdracht voor de kerk in tijden van crisis

Week van Gebed Hervormde Gemeente Heteren